Medijska koalicija: Er Srbija cenzuriše i diskriminiše medije

"Medijska koalicija: Er Srbija cenzuriše i diskriminiše medije"

25. dec 2018

Medijska koalicija optužila je danas kompaniju Er Srbija, koja se nalazi u većinskom državnom vlasništvu, da je onemogućavanem svojim klijentima da čitaju nedeljnike NIN, Vreme i Nedeljnik i „novine sličnog sadržaja“ predstavlja još jedan primer cenzure i diskriminacije medija.

“Smatramo da je u pitanju politička odluka, iza koje stoje predstavnici vlasti”, navela je Medijska koalicija u saopštenju za javnost.

Dodali su da, sa jedne strane, Er Srbija zabranjuje medije koji imaju kritički otklon prema vlasti i ozbiljan medijski sadržaj, a sa druge “promoviše šampione u kršenju novinarskog kodeksa, koji predstavljaju sramotu za novinarsku profesiju”, poput tabloida Alo i Srpski telegraf, sa kojima Er Srbija „ima ugovore“.

Ovi tabloidi, kao i drugi mediji koje kompanija nudi svojim klijentima, poznati su po izuzetnoj bliskosti sa vladajućim režimom, navela je Medijska koalicija.

Medijska koalicija je zahtevala od Er Srbije da odmah prestane sa cenzurom i diskriminacijom medija, ali i da – u skladu sa društvenom odgovornošću – javno objavi sve ugovore koje ima sa izdavačima medija.

Medijsku koaliciju čine Nezavisno udruženje novinara Srbije, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Asocijacija nezavisnih elektronskih medija, Asocijacija onlajn medija, Asocijacija Lokal pres.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga