Mediji: Međunacionalni incident u Bečeju

Mediji navode da su na meti bili mladi mađarske nacionalnosti

05. feb 2013

U Bečeju se dogodio incident kada je grupa nasilnika napala grupu mladih mađarske nacionalnosti, a u tom sukobu tri mladića su povređena, prenose danas mediji na mađarskom jeziku.

Do tuče je došlo u noći između subote i nedelje u centru grada, a napadači su mlade vređali na nacionalnoj osnovi, preneo je portal Vojvodina danas (Vajdasag Ma, www.vajma.info).

Direktor bečejskog Doma zdravlja Siniša Šijačić rekao je za današnji novosadski Mađar so (Magyar Szo) da su u toj zdravstvenoj ustanovi u nedelju u ranim jutarnjim satima zbrinuta tri mladića, da je jedan od njih sa lakšim povredama pušten kući, a da su dvojica upućena u Novi Sad na ispitivanja.

Mađar so navodi i da je bečejska policija saopštila da su u tuči u nedelju u zoru dve osobe lakše povređene i da su policiju o tome obavestili lekari Doma zdravlja.

Policija je navela da vodi intenzivnu istragu, kako bi se utvrdile okolnosti tog incidenta i identitet učesnika tuče.

S druge strane, predsednik Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara Aron Čonka izjavio je da ta stranka podržava prikupljanje potpisa za peticiju koju su pokrenuli članovi porodica sedmorice mladića iz Ade, Bečeja i Temerina, koje tužilaštvo tereti za delo raspirivanja nacionalne, verske i rasne mržnje.

Peticijom se traži izuzeće sudije Zdenke Stakić, jer je ona, kako je objašnjeno, ranije već dosudila veoma oštre zatvorske kazne grupi mladića iz Temerina.

Aron Čonka je naveo da su sedmorica optuženih mladića držani u istražnom pritvoru više od sto dana.

(Autonomija/Vajdasag Ma/Magyar Szo) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga