MEDIJI I LOKALNE SAMOUPRAVE

Nezavisno društvo novinara Vojvodine želi građanima Vojvodine, ali i okruženju, da ponudi što bolji uvid u ono što se dešava u lokalnim samoupravama autonomne pokrajine

22. okt 2012

Stanje na „lokalu“ najbolji je pokazatelj stepena demokratizacije jednog društva, a iskustvo kazuje da je rad lokalnih vlasti uglavnom netransparentan, da na lokalnom nivou u velikom broju slučajeva ne postoji ono što se naziva javno mnjenje. U pojedinim opštinama ne postoje ni mediji ni novinari, što posledično dovodi do nemogućnosti kritičkog mišljenja i relevantne ocene uspešnosti rada lokalnih vlasti. U drugim pak lokalni mediji ne obavljaju svoju funkciju kontrolora rada lokalnih moćnika, već, nasuprot, služe za njihovu promociju.
U okviru projekta „Mediji i lokalne samouprave“, koju realizuje Nezavisno društvo novinara Vojvodine uz podršku Rockefeller Brothers fondacije, na jednom mestu ćemo vam ponuditi informacije o tome šta se dešava u vojvođanskim lokalnim samoupravama u postizbornom periodu, prvo kroz formu proširenih vesti, a potom i kroz istraživačko-analitičke tekstove o svakoj lokalnoj vlasti ponaosob, uz poštovanje visokih profesionalnih standarda. Analiza će se pre svega zasnivati na istraživanju odnosa programa i predizbornih obećanja sa konkretnim potezima novih vlasti, ali i drugim aspektima rada lokalne samouprave.
Sve vojvođanske opštine na jednom mestu – Autonomija!

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga