Medicinska sestra ruši vladajuću koaliciju

SPS i DS u Gornjem Milanovcu zakačili su se oko zaposlenja jedne medicinske sestre

23. nov 2011

Opštinski odbor Socijalističke partije Srbije (SPS) u Gornjem Milanovcu najavio je da će, ako do sutra na posao ne bude vraćena glavna sestra Zdravstvene stanice u selu Pranjani, napustiti lokalnu vlast u kojoj je zajedno sa Demokratskom strankom (DS).

Sukob između demokrata i socijalista je kulminirao pre pet dana, o čemu se ćutalo, kada je direktor Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu stomatolog Dobrosav Lazarević (DS) bez ikakvog obrazloženja smenio glavnu sestru koja je osnivač SPS i odbornik u Skupštini opštine iz ovog planinskog kraja.

U SPS-u agenciji Beta je rečeno da će ukoliko članica njihove stranke ne bude vraćena na posao, pronaći nove koalicione partnere. U lokalnom parlamentu Gornjeg Milanovca socijalisti imaju 16 odbornika a DS 12.

U SPS-u ocenjuju da je reč o ličnoj osveti Lazarevića jer ga medicinska sestra, kao odbornik, nije na sednicama branila od zahteva opozicije za smenu sa mesta direktora. Razlog za smenu bila je zloupotreba sanitetskog vozila kada je pijani vozač išao na vašare i lumpovao pod šatrama.

Socijaisti ističu da su čvrsto rešeni da se više neće povlačiti pred ucenama koalicionog partnera, jer su zvanično obavešteni da ukoliko prođe predlog opozicije za smenu direktora Doma zdravlja, Demokrate napuštaju lokalnu vlast.

Novinari danas u Domu zdravlja nisu mogli da pronađu direktora, jer im je njegov pomoćnik Mileta Vesković, rekao da direktor slavi. Pomoćnik je ipak pozvao direktora i pitao da li će doći na posao, na šta je odgovor bio potvrdan.

Ipak, kada je čuo da ga čekaju novinari rekao je da ne daje nikakve izjave i da je na godišnjem odmoru.

Na pitanje pomoćniku, koji je ovlašćen da zamenjuje direktora u njegovom odstustvu, o razlozima smene glavne sestre u Pranjanima, odgovorio je: „Papir sam samo video, a razlozi mi nisu poznati“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga