VOICE: Maturantima za glas nudili novac i gratis separe u diskoteci

Da se na prethodnim izborima vodila „borba do istrebljenja“ za svaki potencijalni glas potvrdila su i i svedočenja o „i…

26. apr 2016

Da se na prethodnim izborima vodila „borba do istrebljenja“ za svaki potencijalni glas potvrdila su i i svedočenja o „invaziji“ stranačkih aktivista na novosadske srednjoškolce. Za vrbovanje vršnjaka, sigurne glasove i izlazak na miting, maturantima je nuđen (i davan) keš, ali i besplatni separei po diskotekama.

„U teretani na Veterniku gde treniram, danima su nas opsedali dvojica momaka koji su se predstavljali da rade za Pokret 3D i nudili novac da glasamo za njih. Meni su konkretno ponudili 2.000 dinara i rekli da će po toliko dobiti svako koga još dovedem i ko potpiše siguran glas za njih. Odbio sam, jer mi ne pada na pamet da učestvujem u tim glupostima“, kaže za VOICE R. R, novosadski maturant.

Pored novca, osobe koje su se predstavljale kao aktivisti Socijalističke partije Srbije su maturantima nudile i besplatan provod. U Gimnaziji „Isidora Sekulić“ za vrbovanje vršnjaka bio je zadužen L. K. (ime poznato redakciji). Sudeći premo brojnim porukama koje je L. K. preko Facebook messenger-a slao svojim prijateljima, SPS je gimnazijalcima obezbeđivao besplatan ulaz i separe u diskoteci „Paradiso“. Kako tvrde naši sagovornici, oni koji su prihvatili ponudu trebalo je određenog dana da se nađu sa aktivistom SPS-a na Žitnom trgu, gde su za potpis za siguran glas dobijali novac (1.500 dinara), kao i obećanje da će ih u Paradisu čekati gratis separe. Kako VOICE saznaje, L. K. je očigledno dobro odradio svoj angažman, zbog čega je privukao na sebe bes konkurentske stranke.

„Nekoliko dana pred izbore, L. K-a su presreli navijači Crvene zvezde, koji su radili istu stvar, ali za SNS. Zapretili su mu da se smiri i povuče, jer će u protivnom imati problem sa njima“, kaže izvor VOICE-a.

Naprasno interesovanje za punoletne srednjoškolce pred izbore pokazala je i vladajuća partija SNS. Neposredno pred miting „naprednjaka“ u Novom Sadu, po mnogim srednjim školama u gradu aktivisti SNS su vrbovali đake da dođu na njihov stranački skup. Izlazak na miting je navodno plaćan 500 dinara na licu mesta.

„Znam bar dvadesetak drugara koji su uzeli novac i otišli na miting. Među njima je bilo i maloletnika, ali to nikome nije predstavljalo problem. Nisu ih ni pitali za godine. Jedna devojka mi je čak rekla kako joj je rečeno da će sa školom biti ’sređen’ izostanak, s obzirom da je miting počinjao u 16 sati, a mi smo te nedelje išli popodne u školu“, potvrdila je za VOICE S. M.

Ana Lalić (VOICE)
(puna imena i prezimena sagovornika su poznata redakciji) 

voice_logo

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga