Masovno zapošljavanje novosadskih odbornika

Gladni vlasti i novca, odbornici nove većine u novosadskoj skupštini hitno se pozapošljavali po javnim preduzećima

14. jan 2013

Skoro četvrtina odbornika vladajuće koalicije već se zaposlila u javnim preduzećima koje su podelom partijskog kolača pripali njihovim strankama, nastavljajući praksu da odbornici vlasti vrše više funkcija.

Primera radi, tri odbornice Srpske napredne stranke – Dina Malešević, Mia Kostić i Aleksandra Maletić zaposlene su u „Poslovnom prostoru“, dok je odbornik ove stranke Bojan Atlagić postao direktor Elektrodistribucije Novi Sad. Svoje odbornike uhlebili su i bivši članovi pokreta Dveri, pa su tako Mitar Šobot i Aleksandar Đurđev postali pomoćnici direktora „Poslovnog prostora“, a šef ove odborničke grupe Miroslav Parović je savetnik gradonačelnika Miloša Vučevića.

Zamenik direktora „Čistoće“ postao je Slaviša Đekić iz Romske demokratske stranke, dok je barem još jedan odbornik ove stranke dobio posao u Urbanizmu, gde je direktor predsednik RDS Tomislav Bokan.

Predsednik Skupštine grada Siniša Sević kaže da nije upoznat sa masovnim zapošljavanjem odbornika u javnim preduzećima, ali smatra da to nije dobra praksa, navodeći da među članovima SPS nema takvih slučajeva.

Šef odborničke grupe „Novi Sad odmah“ Miroslav Parović navodi da svako ima svoje razloge zbog kojih je zaposlio kadrove u javnim preduzećima. Prema njegovim rečima, to nije suprotno zakonu, dodajući da direktori moraju imati „ljude od poverenja“ na visokim pozicijama u menadžmentu gradskih firmi.

(Blic)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga