Masovna tuča poslanika u turskom parlamentu

Odbor za ustavna pitanja parlamenta zasedao je danas povodom predloga vlade da se ukine imunitet poslanicima nakon što je sednica prošle nedelje prerasla u nasilje

02. maja 2016

U turskom parlamentu danas je ponovo izbila tuča između poslanika vladajuće partije i opozicije koji su razmenili udarce i gađali se flašicama vode nakon žučne svađe zbog promene ustava, prikazaju televizijski snimci.

Odbor za ustavna pitanja parlamenta zasedao je danas povodom predloga vlade da se ukine imunitet poslanicima nakon što je sednica prošle nedelje prerasla u nasilje.

Na snimcima se vidi kako se poslanici vladajuće Partije pravde i razvoja i prokurdske Narodne demokratske partije biju u prostoriji odbora nakon žučne verbale rasprave.

Šef poslaničkog kluba HDP u parlamentu Idris Baluken je u tuči iščašio rame, navode mediji.

Nekoliko poslanika je skočilo na stolove kako bi bolje uspelo da udari svoje protivnike sa visine dok su neki poslanici pokušavali da smire tenzije.

Poslanici su bacali flašice sa vodom i druge predmete po sobi, prenosi AFP.

Portparol vlade Numan Kurtulmus osudio je scene nasilja u parlamentu.

„Niko ne treba da se nada da će ovakvim ponašanjem naterati vladu da odustane od svojih planova“, upozorio je on i dodao da „šta god da se desi, predlog da se ukine imunitet poslanika biće predstavljen u parlamentu“.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Ispirač
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga