Mas: U Srbiji postoji politički konsenzus oko priključenja EU

Odlazeći ambasador Nemačke je ocenio da u procesu evropskih integracija Srbije Vojvodina na određeni način može da ima ulogu inspiratora, jer je oduvek bila ponosna na to da je okupila ovako mnogo produktivnih nacija koje međusobno žive u miru. Mas je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim nivoom nemačkih investicia u Srbiji i najavio da će u budućnosti prilično ugledna nemačka preduzeća investirati u Vojvodini.

15. apr 2011

Odlazeći ambasador Nemačke u Srbiji Volfram Mas izjavio je da oko 85 do 90 odsto političkih stranaka u Srbiji podržava priključivanje zemlje Evropskoj Uniji (EU).
“Iako još uvek postoji nekoliko nedefinisanih nacionalnih pitanja oko kojih nedostaje saglasnosti, oko 85-90 odsto političkih stranaka u saglasju podržava prvenstveni prioritet zemlje – priključivanje EU”, rekao je Mas u intervjuu za novosadski Mađar so (Magyar Szo).
On je ocenio da u procesu evropskih integracija Srbije Vojvodina na određeni način može da ima ulogu inspiratora.
„Pokrajina je oduvek i bila ponosna na to da je okupila ovako mnogo produktivnih nacija koje međusobno žive u miru. Vojvodinu gotovo da možemo nazvati i ‘mini-Evropom’”, kazao je Mas.
Prema njegovim rečima, na Zapadnom Balkanu je veoma važno da se pokaže primer da razlike između etničkih zajednica nikako ne predstavljaju prepreku za konstruktivnu, mirnu i perspektivnu saradnju.
Nemački ambasador je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim nivoom nemačkih investicia u Srbiji i dodao da će u budućnosti prilično ugledna nemačka preduzeća investirati u Vojvodini.

(Mađar so)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga