Marton: Skandalozno naprednjačko upravljanje Zrenjaninom

"Skupština grada postala je obična glasačka mašina izvršne vlasti"

17. feb 2019

Odbornik Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton ocenio je skandaloznim način na koji naprednjačka vlast upravlja institucijama te lokalne samouprave.

On je u saopštenju za javnost naveo da su i ranije upozoravali na ponižavanje gradske Skupštine od strane izvršne vlasti, ali da su poslednja dva zasedanja pokazala „da uvek može da bude i gore“.

„Predsednik gradske Skupštine Oliver Mitrović uveo je praksu sazivanje sednica samo 24 sata pre zasedanja. I od toga ne odstupa bez obzira što je i sam svestan da je to veoma pogrešno. Očita je namera samog vrha lokalne vlasti da uspostavi punu kontrolu nad gradskom Skupštinom. To je, svakako, mimo proklamovane podele vlasti koja postoji u Republici Srbiji“, istakao je Marton.

Dodaje da je skupština u Zrenjaninu prestala da bude mesto u kojem se kreira politika razvoja grada i da je postala „obična glasačka mašina izvršne vlasti“.

„Tužno stanje u kojem se nalazi Skupština grada jasno se može videti u još jednom detalju. U sazivu za poslednju, hitno sazvanu, sednicu Skupštine, koji se nalazi na sajtu grada, stoji i napomena da u slučaju neslaganja materijala u elektronskom obliku sa pisanim materijalima, odbornici mogu izvršiti uvid u meterijal u zgradi Gradske uprave“, napominje Marton, dodajući da je to krajnje neozbiljno.

On je zapitao i kada to da urade odbornici, da li „60 sekundi pre početka sednice koja je sazvana samo 20-ak sati pre njenog održavanja“.

„Nažalost, primedbe opozicije vlast ne želi da čuje. Nastavljaju da rade po svom. Jako loše za Zrenjanin„, upozorio je Marton.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga