Marton: Šešelj se smeje pravosudnom sistemu, a država ćuti

"Šta treba da se dogodi da bi nadležni organi sankcionisali one koji podstiču etničku mržnju?"

30. maja 2018

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ponovo je danas zatražila od državnih organa da strogo kazne protivustavno i protivzakonito delovanja Srpske radikalne stranke, navodeći da je poslednji u nizu primera takvog delovanja najava da će protestima onemogućiti održavanje manifestacije „Mirdita, Dobar dan“.

„Šešeljeve pretnje mladim ljudima koji grade mostove među građanima srpske, albanske i drugih nacionalnosti su sramotne, ali i protivustavne i protivzakonite. Nažalost, država ćuti i ne sankcioniše delovanje radikala. Šešelj se na ovaj način ismeva pravosudnom sistemu Republike Srbije „, istakao je funkcioner LSV Aleksandar Marton u saopštenju za javnost.

On je upozorio i da takvo delovanje radikala nije usamljeni slučaj na javnoj sceni Srbije, navodeći da su poslednjih dana učestale akcije desnih ekstremnih grupacija, koje pod plaštom zaštite srpskih nacionalnih interesa otvoreno zagovaraju etničku mržnju.

„Već prvo čitanje Ustava Republike Srbije jasno ukazuje na kršenje brojnih propisanih normi, prilikom ovakvih akcija ekstremističkih grupa, ali država i dalje ćuti. Šta je potrebno da se dogodi da bi nadležni organi sankcionisali pojedince i organizacije koji podstiču etničku mržnju i gaze ustavnopravni poredak Republike Srbije?“, zapitao je Marton.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga