Marton: Menjaće se vlast u Zrenjaninu

"Nova vlast preko policije vrši pritisak na mene, porodicu i stranku"

31. jul 2012

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Marton optužio je danas novu gradsku vlast u Zrenjaninu da preko policije pokušava da izvrši pritisak na njega i njegovu stranku, i rekao da može doći do promene vlasti u Zrenjaninu.

Marton, koji je bivši predsednik Skupštine grada, rekao je novinarima ispred porodične kuće da ga proteklih deset dana traži zrenjaninska policija povodom krivične prijave koju je protiv njega podneo Okružni odbor Srpske napredne stranke zbog odlaganja konstitutivne sednice Skupštine Zrenjanina.

“Ovo je samo pritisak na odbornike u trenutku kada je Goran Knežević samo pre 24 sata podneo ostavku na funkciju gradonačelnika Zrenjanina. Znamo da vrlo brzo mora da se izabere novi gradonačelnik, a skupštinska većina je vrlo tanka i znamo na kojim se temeljima do te skupštine većine došlo”, rekao je Marton.

Ocenio je da kako je te skupštinska većina došla, tako može i da ode, i da se zbog toga očito vrše pritisci na odbornike grupacije koja je pobedila na izborima, koju pored LSV-a čine Demokratska stranka i Savez vojvođanskih Mađara.

“Ove stranke sa grupom odbornika ‘Za Zrenjanin’ bi imale 35 odbornika, ali se primenila mera pritiska na određene odbornike i došlo se do toga da nismo imali većinu. Iskreno se nadam da će se to vrlo brzo promeniti i da će se izborna volja građana zadovoljiti”, rekao je Marton.

Martona krivična prijava tereti da je otkazao unapred zakazanu konstitutivnu sednicu Skupštine grada jer od nijedne odborničke grupacije nije dobio potvrdu da postoji dovoljna većina za formiranje organa lokalne samouprave.

U skupštini Zrenjanina na vlasti je koalicija Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, koja je na konstitutivnoj sednici dobila podršku dva poslanika sa liste LSV-a i Srpskog pokreta obnove.

Skupština grada održana je i pored Martonove odluke o odlaganju, zbog čega su se DS i LSV žalili Upravnom sudu koji još nije doneo odluku tim povodom.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga