Marton (LSV): Zrenjanin najskuplji grad u Srbiji

LSV zahteva prevremene lokalne izbore

03. dec 2014

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u pokrajinskoj skupštini i odbornik u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton izjavio je danas da je Zrenjanin najskuplji grad za život u Srbiji.

Sa potrošačkom korpom za četvoročlanu porodicu u iznosu od 74.000 dinara i istovremeno prosečnom platom malobrojnih srećnika koji imaju posao koja je za 2.000 dinara niža od zvaničnog republičkog proseka Zrenjanin je najskuplji grad za život u Srbiji, rekao je Marton na konferenciji za novinare.

Kritikovao je gradsku vlast predvođenju Srpskom naprednom strankom i dodao da uprkos siromaštvu mnogo troši.

“Ali se zato ne štedi u obećanjima: obilaznica, autoput do Beograda, Novog Sada, milionske investicije iz Kine, Izraela, Italije, Nemačke, Rusije, stotine i hiljade novih radnih mesta, investicioni bum, grad budućnosti i ostale bajke koje nanovo slušamo svakih 6 meseci, kako se već promeni i dođe novi, još napredniji gradonačelnik”, rekao je Marton.

Podsetio je da se kredit od sedam miliona evra troši za uređenje Trga Republike, kojem ne fali ništa, dok se sam centar grada urušava a drugih, važnijih problema u gradu je napretek.

“LSV zahteva raspuštanje ove loše vlasti i raspisivanje prevremenih lokalnih izbora, pre nego što se Zrenjanin potpuno devastira”, poručio je Marton.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga