Marton (LSV): Srbija nema dece za ratovanje po Krimu i Donbasu

"Krajnje je vreme da neko u ovoj zemlji kaže da se patriotizam ne meri udvaranjem Ruskoj Federaciji"

04. feb 2019

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Marton zatražio je danas od nadležnih organa da “jasno zabrane, i sada i ubuduće”, organizovanje bilo kakvog „omladinsko-patriotskog“ kampa u Srbiji u kojem bi deca imala vojnu obuku, kao i odlazak na takav kamp u Ruskoj Federaciji.

“Deca iz naše zemlje nemaju šta da traže na kampovima koji se održavaju u okviru programa ‘Patriotsko obrazovanje građana Ruske Federacije’, iza kojeg navodno stoje pripadnici ugašene privatne vojne kompanije E.N.O.T. kojima se pripisuju dela podsticanja mržnje ili neprijateljstva i uključivanje maloletnika u izvršenje krivičnog dela. Krajnje je vreme da neko u ovoj zemlji kaže da se patriotizam ne meri udvaranjem Ruskoj Federaciji. I da Srbija pokaže da nema dece za ratovanje po Krimu, Donbasu i drugim lokacijama od interesa za Rusku Federaciju”, naveo je Marton.

On je u saopštenju za javnost zatražio od nadležnih državnih organa da saopšte punu istinu o kampu koji je organizovan na Zlatiboru prošle godine i njegovim organizatorima i merama koje su preduzeli protiv njih.

“Jer, nazivanje ovakvog kampa ‘omladinsko-patriotskim’, očito predstavlja samo masku za rad za vojne interese strane zemlje. A to nije ništa drugo nego izdaja sopstvene zemlje”, naveo je Marton.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga