Marton (LSV) povodom progona Hrvata iz Hrtkovaca: Sramota je što ratni zločinac sedi u skupštini

"Ćutanje predsednika,o Šešelju čini Srbiju sigurnom kućom za ratne zločince"

06. maj 2020

Liga socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanski front oštro su danas kritikovali činjenicu da osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj i dalje obavlja funkciju narodnog poslanika u Skupštini Srbije, bez obzira što Zakon o izboru narodnih poslanika, na osnovu desetogodišnje zatvorske kazne koja mu je pravosnažno izrečena, jasno nalaže prestanak mandata.

“Da li su se o Šešelju ikada oglasili predsednik države, premijerka ili predsednica skupštine? Njihovo ćutanje Srbiju čini sigurnom kućom za političare mržnje”, naveo je Marton u saopštenju za javnost.

Dodao je da Šešelj i dalje seje mržnju i otvorena su mu vrata medija sa nacionalnom frekvencijom, gde nastavlja tamo gde je stao devedesetih godina 20. veka.

“Neprestano širi versku i nacionalnu mržnju, ponižava političke protivnike i koristi necivilizacijski narativ. Vojislav Šešelj je poznat kao političar užasnih namera i od njega se ne može ništa dobro očekivati, ali ćutanje države je nedopustivo. Zločinac je zločinac. Tačka!”, poručio je Marton.

Šešelj je pred Haškim tribunalom osuđen zbog podsticanja progona, deportacije i prisilnog raseljavanja vojvođanskih Hrvata iz sela Hrtkovci, a danas se navršava 28 godina od početka Šešeljevog zločinačkog puta, kada je održan miting radikala u sremskom selu Hrtkovci, koji je predstavljao signal za početak etničkog čišćenja, podsetio je Marton.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga