Marton (LSV): Jako je loše za Srbiju što Šešelj i Radeta i dalje nesmatano šire mržnju iz skupštine

"Vlast ponovo poslala jasnu poruku da ne želi da sankcioniše jezik mržnje"

23. dec 2018

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Marton ocenio je danas da je “skandalozno” što u Skupštini Srbije i dalje sedi osuđeni ratni zločinac i predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, kao i funkcionerka te stranke Vjerica Radeta, koja je letos vređala pokojnu predsednicu udruženja “Majke Srebrenice” Hatidžu Mehmedović.

“Zakon o izboru narodnih poslanika sasvim jasno kaže da je jedan od razloga za prestanak mandata pre isteka vremena na koje je poslanik izabran i pravosnažna sudska odluka kojom je poslanik osuđen na kaznu zatvora bezuslovno u trajanju od najmanje šest meseci. Nažalost, u Srbiji je sve moguće, pa i da se Zakon ne poštuje. Šešelj je ostao u skupštini u kojoj i dalje širi ono što najbolje ume – mržnju”, naveo je Marton u saopštenju za javnost.

Dodao je da i pored brojnih zahteva političkih stranaka i organizacija, Vjerica Radeta nije smenjena, čime je vlast ponovo poslala jasnu poruku da ne želi da sankcioniše jezik mržnje.

“Želi li Srbija da postane moderna država, mora da se obračuna sa pojedinicima i organizacijama čija je ideologija širenje mržnje. Sve ovo je posledica izostanka procesa lustracije posle 2000. godine. Izostanak obračuna sa protagonistima zločinačke politike devedesetih godina za posledicu ima povampirenje ideja mržnje i podela koju zagovara Srpska radikalna stranka”, naveo je Marton.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga