Marton: LSV će učestvovati na predstojećem sastanku vlasti i opozicije

"Ni aktuelna, ni prethodne vlasti nisu pokazale spremnost da učine pozitivne iskorake u pravcu jačanja medijskih sloboda"

16. avg 2019

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) učestvovaće na predstojećem sastanku predstavnika vlasti, opozicije i eksperata posvećenom medijima, izjavio je portparol te stranke Aleksandar Marton i ponovio da je takva vrsta razgovora dragocena, ali je bitno da se on održava u institucijama sistema.

“Skupština Srbije je mesto razgovora vlasti i opozicije. Nažalost, Srbija nije društvo dijaloga i ta činjenica je ozbiljna prepreka u modernizaciji našeg društva”, naveo je Marton u saopštenju za javnost.

Dodao je da LSV očekuje da se na predstojećem sastanku otvori kvalitetna rasprava o slobodi informisanja i izražavanja u Srbiji.

“Građani imaju pravo na potpuno i objektivno informisanje. Bez toga, nemoguće je govoriti o zdravim temeljima izbornog sistema u našoj zemlji”, poručio je Marton.

Ocenio je da ni aktuelna, ni prethodne vlasti nisu pokazale spremnost da učine pozitivne iskorake u pravcu jačanja medijskih sloboda.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga