Marton: Dijalog je dobar, ali razgovorima između vlasti i opozicije mesto je u institucijama

“Bez učešća u političkom životu i institucijama se ne može ostvariti program političkih partija”

14. avg 2019

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Marton izjavio je da je dijalog vlasti i opozicije na Fakutetu politickcih nauka u Beogradu koristan, ali je dodao da sve dalje razgovore treba premestiti u institucije, “gde im je mesto”.

“Naš stav o dijalogu predstavnika vlasti i opozicije je jasan: smatraju da je on koristan, ali da je samo prvi korak, te da sve dalje razgovore treba premestiti u institucije, gde im je mesto. LSV će nastaviti da dolazi na sastanke jer verujemo da je dobro što neko pokušava da pomiri strane, kojih nema samo dve nego više u Srbiji”, rekao je Marton.

Govoreći o donošenju odluke o učešću na izborima, Marton je kazao da svako ima legitimno pravo da tu odluku donese za sebe.

“Savez za Srbiju ima svoje legitimno pravo da donese odluku o bojkotu, ali to njihovo pravo ne sme zadirati u pravo nekoga drugog. Nisam u potpunosti siguran da će oni, kao ni drugi koji sada zagovaraju bojkot, zapravo bojkotovati izbore”, rekao je Marton za portal Talas, a prenosi Biro za informisanje LSV-a.

Dodao je da je LSV samostalni politički subjekt koji ima svoje interese,a to je pre svega zaštita prava građana i građanki Vojvodine, ali i decentralizacija Srbije.

“To se bez učešća u političkom životu i institucijama ne može ostvariti”, rekao je Marton i dodao da poziva “sve druge da se ne vode interesima pojedinaca koji trenutno nisu u parlamentima, a pozivaju na vaninsitucionalnu borbu”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga