Martinović (DS): Vlast igra opasnu igru oko Vojvodine

Mi u Vojvodini smo ponosni na svoju autonomiju

02. feb 2013

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Vesna Martinović optužila je republičku vlast da direktno atakuje na autonomiju Vojvodine kroz čitav niz odluka koje je donela.

„Plašim se da akteri tih odluka nisu svesni opasnosti igre koju igraju. Mi u Vojvodini smo ponosni na svoju autonomiju, kao što smo ponosni i na to što smo deo Srbije, i ovakve igrarije samo mogu proizvesti probleme“, kazala je Martinovićeva za sutrašnji novosadski Dnevnik.

Dodala je da podržava borbu protiv korupcije u Srbiji, ali je ocenila da vlast zloupotrebljava tu borbu i nastoji suzbiti svaki kritički glas.

„Neko kratko vreme možda može piti vodu prebacivanje odgovornosti za sve nevolje ovog sveta na prethodnu vlast, ali taj pristup naprosto ima rok trajanja. Ako ste ozbiljni, morate da ponudite rešenja, a aktuelna vlast ta rešenja nema već i dalje samo nudi izgovore“, kazala je Vesna Martinović.

Ocenila je da će građani vrlo brzo uvideti da nije hapšenje Miroslava Miškovića „univerzalni recept za sve njihove nedaće“.

(Autonomija/Dnevnik) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga