Marko Vidojković ostao bez emisije

Emisija "390 stepeni", koju je na banjalučkoj ATV televiziji vodio pisac Marko Vidojković, neće se više emitovati, saznaje Danas

07. sep 2016

Rukovodstvo ATV-a odlučilo je da ne produži ugovor sa Vidojkovićem koji je u prethodnih godinu dana vodio emisiju u kojoj je često kritikovana vlast u Srbiji.

Prema rečima Marka Vidojkovića, rukovodstvo ATV ga je obavestilo da mu je istekao ugovor, bez dodatnog obrazloženja zbog čega je to tako.

– Rekli su mi da mi je istekao ugovor i da prema njima više nemam obaveza – kaže Vidojković za Danas. On dodaje da je po ugovoru ove sezone trebalo da bude emitovane još dve epizode, od čega je jedna i snimljena.

– Žao mi je što poslednje dve epizode nisu emitovane, pogotovo ona koju smo već snimili u kojoj je gostovao reditelj Kokan Mladenović. S druge strane drago mi je što sam uopšte dobio priliku da poslednjih godinu dana radim emisiju u kojoj smo uspeli da obeležimo godinu jedne kretenske vlasti – navodi Vidojković.

Podsetimo, kako je Danas već pisao, emisija „390 stepeni“ je početkom aprila bila suspendovana na dva meseca. Marko Vidojković je tom prilikom dobio obrazloženje da se to čini kako se ne bi uticalo na parlamentarne izbore u Srbiji. Početkom juna nastavljeno je sa emitovanjem, da bi proteklog vikenda bila puštena poslednja epizoda.

Emisija „390 stepeni“ je emitovana subotom na privatnoj ATV iz Banja Luke. U njima autor sa gostima prelistava dnevnu štampu i komentariše aktuelne društvene teme. U prethodnim emisijama između ostalih su gostovali Sergej Trifunović, Olja Bećković, Uroš Đurić, Dragan Velikić…

(V. Jeremić, Danas)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga