Marko Karadžić podneo ostavku

Već dugi niz meseci samo na vizit karti u toj vladi jesam državni sekretar. Ne slažem se sa politikom i načinom na koji ministar Čiplić vodi tu državnu instituciju

24. sep 2010

Državni sekretar Ministarstva za ljudska i manjinska prava Marko Karadžić potvrdio je danas da je od Vlade Srbije zatražio da ga na prvoj narednoj sednici razreši dužnosti.
„Ne želim više da budem državni sekretar u ovakvom ministarstvu“, naveo je Karadžić u obrazloženju zahteva. Kako je rekao, razlog je neslaganje sa politikom koju u tom ministarstvu vodi ministar Svetozar Čiplić.
„Već dugi niz meseci samo na vizit karti u toj vladi jesam državni sekretar. Ne slažem se sa politikom i načinom na koji ministar Čiplić vodi tu državnu instituciju“, rekao je Karadžić, ističući da je njegova odluka konačna. „Smatram da je to mnogo više od igre i da je to jedan ozbiljan posao u oblasti ljudskih prava i jako mi je žao što rad mnogih mojih kolega nije vidljiv onoliko koliko bi trebalo, upravo zbog ležernosti i olakog shvatanja posla gospodina Čiplića“, naveo je Karadžić.
On je rekao da njemu nije potrebno da dobija platu i da bude državni sekretar, a da pritom odlazi svaki dan na posao bez mogućnosti da utiče na politiku tog ministarstva. „Vidim da se moj rad tamo ne ceni i da se ne shvata ozbiljno. Zaista verujem da postoji još dosta mesta na kojima mogu zaista da doprinesem mnogo, posebno u ovoj oblasti ljudskih prava jer Srbiji je to potrebno“, izjavio je Karadžić.

(Agencije)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga