- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Marinika Tepić: Vlast nije sprečila skup u Borči, ozvaničila saučesništvo u nasilju

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić rekla je da i dalje čeka odgovor ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića na pitanje ko je zakazao današnji skup ispred pekare „Roma“ u Borči čiji je vlasnik Albanac, i upitala zašto nije sprečen ukoliko već nije prijavljen.

Ona je u pisanoj izjavi ocenila da režim time što nije sprečio, kako je navela, skandalozni i preteći skup ispred pekare „Roma“ u Borči ozvaničio saučesništvo u nasilju nad građaninom Srbije albanske nacionalnosti, ali ujedno i „dao alibi za nasilje nad Srbima na Kosovu i Metohiji“.

„Ovo je pravo ogledalo radikalske politike i njihovih SNS pionira: kako su nekada isterivali Hrvate iz Zemuna i Hrtkovaca, sada nastavljaju u Borči“, navela je Marinika Tepić, a prenela Stranka slobode i pravde.

Grupa građana okupila se danas ispred pekare Roma u Borči zahtevajući da se zatvori pekara jer je na društvenoj mreži objavljena fotografija bivšeg radnika kako u centru Beograda rukama pokazuje dvoglavog orla, albanski nacionalni simbol.

Ispred tog ugostiteljskog objekta se okupilo nekoliko desetina građana, a prisustvo policije nije primetno.

Vlasnik pekare Mon Đuraj rekao je da ne podržava takav postupak brata i da je Srbija njegova zemlja.

U petak, 3. maja održan je ispred pekare i skup podrške vlasniku pekare na kom su bili predstavnici nevladinih organizacija i dela opozicije.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!