Marinika Tepić upisana u poseban birački spisak rumunske nacionalne manjine, bez njenog znanja

"Ovo je sahrana, a ne praznik demokratije"

07. nov 2018

Poslanica Skupštine Srbije Marinika Tepić objavila je danas da se nalazi na Posebnom biračkom spisku rumunske nacionalne manjine, iako se kako tvrdi, nikada nije upisala u njega.

Tepić je na svom tviter nalogu objavila da je na sajtu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave pronašla taj podatak, kao i da joj je određeno biračko mesto u skladu sa adresom na kojoj ne živi već godinu dana.

„Ružiću, ovo je sahrana demokratije, a ne praznik kako si se busao za izbore nac. manjina. PRIMER LIČNI“, napisala je Tepić na tviteru obraćajući se ministru državne uprave i lokalne samouprave Branku Ružiću.

Izbori za Nacionalne savete nacionalnih manjina održani su u nedelju, 4. novembra.

Glasanje je održano na 926 biračkih mesta, na kojima je moglo da glasa 467.545 birača, upisanih u posebne biračke spiskove, dok je bilo proglašeno ukupno 58 izbornih lista.

Predstavnici hrvatske, crnogorske, ruske i makedonske nacionalne manjine svoje predstavnike u nacionalnim savetima birali su putem elektorskih skupština.

Republička izborna komisija odlučila je danas da će izbori za Nacionalni savet češke nacionalne manjine u Beloj crkvi i za Nacionalni savet rumunske nacionalne manjine u Vršcu biti ponovljeni 14. novembra.

Konačni rezultati biće objavljeni u četvrtak, 8. novembra do 20 časova.

(Beta, foto: N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga