- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Marinika Tepić: U Novom Sadu večeras neonacistička tribina

Poslanica Nove stranke u Skupštini Srbije Marinika Tepić pozvala je danas nadležne državne organe da “požure” danas u Novi Sad, jer se večeras od 19 sati u tom gradu održava tribina na kojoj će govoriti i osobe koje su govorile na nedavnom profašističkom skupu u znak podrške Milanu Nediću, predsedniku kvislinške vlade u Srbiji tokom Drugog svetskog rata.

“Hitno pozivam tužilaštvo, MUP i premijerku Anu Brbabić da požure danas u Novi Sad na tribinu u 19 sati, gde se u službenim prostorijama grada neonacifašizam prikriva lažnom edukacijom”, navela je Marinika Tepić na svom profile na društvenoj rmeži Fejsbuk (Facebook).

Navela je da će na tribini govoriti Marko Dimitrijević, glavni govornik na skupu podrške Nediću i prijatelj kluba Carostavnik, koji je bio suorganizator skupa, domaćin nemačkom NPD-u, koji su saradnici “britanskih fašista Dousona, Grifina i Gorana Davidovića Firera”.

“Dimitrijevića će promovisati na tribini kroz časopis ‘Identitet’. Kao i Marka Gajinovića, začudo jedinog identifikovanog u prijavama tužilaštva sa Nedić-skupa”, navela je Marinika Tepić.

Ona je na Fejsbuk postavila i 16 fotografija za koje je navela da su dokazi za sve izrečeno.

“Da olakšam nadležnima da se mešaju u svoj posao. Da ne pomislite da ste sve završili prijavama sa Nedić-skupa. Nije ni laka, ni kratka, borba protiv neonacifašizma!”, poručila je Marinika Tepić.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!