Marinika Tepić: Sramno i opasno postavljanje ekstremiste za savetnika u Vladi

"Ovaj zaljubljenik u Ratka Mladića i Vladimira Putina bio je na čelu 'SNP 1389' kada je ta organizacija uspela da se izvuče od zabrane pred Ustavnim sudom. I sada za platu od poreza građanki i građana ove zemlje taj čovek savetuje direktora vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju"

23. dec 2016

Narodna poslanica i funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Marinika Tepić upozorila je da angažovanje bivšeg portparola ekstremističke organizacije ‘SNP 1389’ Miše Vacića na mestu savetnika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića može da ugrozi dijalog Beograda i Prištine, ali i da je to uvreda za sve građane Srbije.

„Sve i da ostavimo po strani što je dovođen u vezu sa napadom na policajca, dovoljno je samo imati u vidu da je reč o čoveku koji je osuđen zbog mržnje i posedovanja oružja“, ističe Marinika Tepić u saopštenju.

Napominje i da Vacić nikada nije revidirao svoje stavove kojima širi i potpaljuje diskriminaciju.

„Ovaj zaljubljenik u Ratka Mladića i Vladimira Putina bio je na čelu ‘SNP 1389’ kada je ta organizacija uspela da se izvuče od zabrane pred Ustavnim sudom. I sada za platu od poreza građanki i građana ove zemlje taj čovek savetuje direktora vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju“, ukazala je Tepić.

Miša Vacić, svojevremeno portparol desničarskog pokreta „1389“, koji je i osuđivan zbog širenja diskriminacije protiv LGBT populacije, držanje oružja i ometanje službenog lica u obavljanju dužnosti, od pre dva meseca zaposlen je u Vladi Republike Srbije.
Vacić je to potvrdio za „Insajder.net“, navodeći da su ga pre dva meseca pozvali iz Vlade Srbije da bude savetnik direktora Kancelarije za KIM, ali nije hteo da precizira ga je predložio za tu poziciju.

Na pitanje šta ga je kvalifikovalo da postane savetnik pri Vladi Srbije, Vacić navodi da ima iskustvo od 15 godina u borbi za očuvanje srpske teritorije na Kosovu, kao i da je preko svog pokreta promovisao tu ideju širom sveta. On je kazao i da su njegovi današnji stavovi u skladu sa zvaničnom politikom Vlade Srbije.

Miša Vacić je 2013. godine osuđen, između ostalog, i zbog toga što je dok je bio član desničarskog pokreta pozivao na nasilje ukoliko dođe do održavanja „Parade ponosa“. U jednoj od presuda navedeno je da je Vacić osuđen zbog štampanja i širenja propagandnog materijala: 229 nalepnica sa tekstom „Nećemo gej paradu, hoćemo patriotsku vladu“ i davanja pretećih i uvredljivih izjava medijama.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga