Marinika Tepić: Pored parlamentarnih, bojkotovaćemo i lokalne i pokrajinske izbore

"Vučić podmeće udice"

30. avg 2019

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je da će ta stranka pored parlamentarnih, bojkotovati i lokalne i pokrajinske izbore jer je to, kako je ocenila, jedini način da se „demontira sistem u kojem živimo sedam godina“.

„Obećali smo građanima, potpisali (Sporazum s narodom) i nema odstupanja. A onaj ko misli da je posle sedam godina ove mizerije preuranjeno reći ‘Stop!’ i ‘Nema dalje!’, bojim se da je zaista samo puki lovac na mandat, tačnije imunitet“, izjavila je Tepić u intervjuu za izdanje lista „Danas“ za petak, 30. avgust.

Na komentar da iz Evrope i sveta stižu mišljenja da bojkot izbora nije poželjan, Tepić je ocenila da je naivno očekivati da će bilo ko iz administracije Evropske unije „posle godina neskrivene bliskosti“ s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem „priznati grešku i reći biračima: ‘Mi smo skoro deceniju promašili i ulagali novac u balkanskog diktatora’ „.

Tepić je istakla da izjave Vučića da ga nije briga da li će doći do bojkota, i da se SSP „krije iza bojkota“ kako ne bi morala da prizna poraz, predstavljaju „udice“.

„Hajde da te ‘udice’ koje on podmeće, zaobiđemo i da govorimo o tome kako ćemo uvesti specijalnog antikorupcijskog tužioca samo za javne funkcionere pa ugledu na Rumuniju, da razgovaramo o tome kako ćemo vratiti oteti deo penzija, da ćemo promeniti Zakon o radu koji će radnike da štiti, umesto što služi samo poslodavcu, da bi minimalna zarada morala biti najmanje koliko i minimalna potrošačka korpa“, kazala je ona.

Tepić je najavila da će zbog prodaje kompanije „Novosti“ ta stranka podneti prijave protiv članova Skupštine i Nadzornog odbora Štamparije „Borba“ koji su sproveli prodaju koja će, kako je navela, ošteti državu za milionski iznos i omogućiti da „još jedna medijska kuća bude kontrolisana od strane vladajuće stranke“.

Govoreći o hapšenju direktora „Dajrekt medije“ i dvoje zaposlenih u Radio-televiziji Srbije (RTS), osumnjičenih za malverzacije, Tepić je ocenila da je to primer političkog progona, i da je to situacija koju može da očekuje svako „ko se bori protiv režima“.

Tepić je, kako je kazala, pre nekoliko nedelja od kolega s Malte dobila informaciju da je ministar zdravlja Zlatibor Lončar tražio novac tokom sastanka sa zvaničnicima te države na kojem je bilo reči o olakšicama za radne dozvole za građane Srbije i uputila pitanje da li je to tačno.

„Pitali su me da li je to moguće. Lončar je kazao da im Srbija obezbeđuje radnu snagu pa da bi Maltežani trebalo ‘malo da počaste’. Maltežani su se pokupili i otišli. I da zato niste ni mogli pročitati neku vest o tom susretu? Rekla sam im da ću pitati“, rekla je Marinika Tepić za „Danas“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga