Marinika Tepić pita kada će biti ukinut SRS, radikali odgovaraju uvredama

"Da li je javna tužiteljka Zagorka Dolovac živa i da li ta žena postoji i čime se bavi svih ovih meseci?"

26. apr 2018

Poslanica Nove stranke Marinika Tepić upitala je danas republičku javnu tužiteljku Zagorku Dolovac da li će pokrenuti inicijativu za ukidanje Srpske radikalne stranke (SRS), što su radikali propratili uvredama i psovkama upućenim toj poslanici.

Marinika Tepić je na početku rada u Skupštini Srbije pitala Zagorku Dolovac da li ima nameru da pred Ustavnim sudom inicira zabranu SRS posle presude Haškog tribunala kojom je lider radikala Vojislav Šešelj osuđen kao ratni zločinac za podstrekivanje progona Hrvata u Hrtkovcima.

„Šešelj predstavlja stranku koja javno negira tu presudu i spreman je da zločine ponovi. Ovo je uslov da Zagorka Dolovac pred Ustavnim sudom inicira zabranu ove političke partije koja u svom delovanju i dan-danas podstiče na progon naše sugrađane nesrpske, odnosno drugačije nacionalnosti“, rekla je Marinika Tepić a poslanici SRS su joj dobacivali iz poslaničkih klupa.

Ona je javnu tužiteljku pitala i šta je učinila povodom zahteva koji je uputila tužilaštvu 5. decembra prošle godine da se pred Ustavnim sudom inicira zabrana delovanja organizacije Nacionalni srpski front.

Marinika Tepić je potom uputila pitanje ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću i ministarki pravde Neli Kuburović: .

Poslanik Demokratske stranke (DS) Radoslav Milojičić pitao je potom predsedavajućeg da li je moguće da nije hteo da reaguje na najgnusnije uvrede i pretnje koje su poslanici SRS izgovorili Tepićevoj.

„Tri puta smo mi iz DS vas molili i dobacivali da reagujete. Imam i snimak. Zaista, šta bi bilo da se tako neko obrati vašoj ćerki ili nekom ko je vama blizak. Dokle mislite da radite ovakve stvari. Zar niko nema kičmu da kaže: Dosta“, pitao je Milojičić.

On je ponovo zatražio snimak iz skupštinske sale na kom se, kako je naveo, može videti maltertiranje poslanice DS Aleksandre Jerkov na prošloj sednici, kada su je okružili poslanici SRS i pretili joj i psovali je, i kada je neko na njenim papirima ispisao brutalne uvrede.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga