Marinika Tepić: Ministarstvo da odgovori ko je dao Martinoviću podatke iz vojnog odseka

"Da se sprovede hitan postupak o tom protivzakonitom delu"

29. juna 2017

Poslanica Nove stranke Marinika Tepić zatražila je danas od Ministarstva odbrane da joj odgovori ko je i po kom zakonskom osnovu poslaniku Srpske napredne stranke Aleksandru Martinoviću dostavio podatke iz vojnog odseka Niš o tome zašto lider Nove Zoran Živković nije služio vojni rok.

Ona je na sednici Skupštine Srbije navela da je reč o ličnim podacima lidera Nove Zorana Živkovića iz vojnog odseka i zatražila da se sprovede hitan postupak o tom „protivzakonitom“ delu.

„Hoću da mi se odgovori da li je to urađeno po zakonu, jer ako jeste, hoću da se i meni dostave podaci iz vojnog odseka koji se tiču služenju vojnog roka Aleksandra Vulina“, dodala je Marinika Tepić.

Juče je u Skupštini posle izlaganja Živkovića, koji je kritikovao kadrovska rešenja nove vlade, Martinović rekao da su ga „baš zvali iz vojnog odseka iz Niša“ i poslali mu faksom dokumenta o Živkoviću u kojima je navedeno da on nije sposoban za služenje vojnog roka što po propisima znači „stanje najtežih poremećaja funkcija“.

On je izneo zatim podatak da je 23. juna 2010. godine Živkovć dobio dozvolu za pištolj i pozvao ministra unutrašnih poslova Nebojšu Stefanovića i Aleksandra Vulina da se malo pozabave tim slučajem, s obzirom na to da pištolj ima čovek sa „najtežim poremećajem funkcija“.

Marinika Tepić je postavila pitanje ministarstvima kulture i informisanja i unutrašnjih poslova da li je sproveden postupak povodom stradanja ambasadora Srbije u Libiji Olivera Potežice i dvoje službenika te ambasade.

Tepićeva je ministarstvima kulture i unutrašnjih poslova postavila pitanje da li su reagovali po pitanju maltretiranja i fizičkog šikaniranja novinara ispred Doma Narodne skupštine tokom zakletve Aleksandra Vučića.

Poslanica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov postavila je pitanje na osnovu kojih parametara je Vlada bivšeg premijera Aleksandra Vučića i mimo mišljenja svih relevantnih institucija, donela zaključak da Univerzitet u Novom Pazaru ispunjava uslove da bude akreditovan.

Ona je pitala mandatarku Anu Brnabić kako će voditi vladu koja se „na takav način ophodi prema obrazovanju“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kaldrma
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga