Marinika Tepić: Ministar Trivan prikriva podatke o opasnom otpadu

"Ministar o otpadu da pita i svoju suprugu koja je članica Nadzornog odbora Petrohemije"

09. feb 2018

Poslanica Nove stranke Marinika Tepić izjavila je danas u Obrenovcu da među opasnim otpadom koji „putuje“ po Srbiji, jeste i otpad pančevačke Petrohemije i zatražila od ministra Gorana Trivana da objavi evidenciju kretanja svog opasnog otpada po Srbiji.

„Tražim od ministra da hitno objavi svu evidenciju kretanja opasnog otpada u Srbiji, jer Ministarstvo ima te podatke. Trivan vrlo dobro zna da su svi generatori otpada, dakle proizvođači, vlasnici opasnog otpada, dužni da Ministarstvo obaveštavaju o kretanju opasnog otpada, i to 48 sati pre nego što izađe iz njihovih pogona i fabrika“, rekla je Tepić.

Prema njenim rečima, dokazi o putujućem otpadu postoje, a ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan može o tome da pita i svoju suprugu koja je članica Nadzornog odbora Petrohemije.

„Poslednji je trenutak da ministar Trivan prestane da zamazuje oči javnosti time što, navodno, ne zna poreklo otpada. Ako ja raspolažem konkretnim podacima da među putujućim otpadom jeste i opasan otpad pančevačke Petrohemije, i ako ja dobro znam ko je potpisao te ugovore o protivzakonitom upravljanju otpadom, sigurna sam da zna i ministar Trivan“, rekla je Tepić.

Tepić je pozvala ministra za zaštitu životne sredine da „prestane da glumi superheroja“ u predizbornoj kampanji tako što „iznenada i šokantno otkriva putujući i zakopan otpad po Srbiji“, jer on vrlo dobro zna i čiji je otpad i gde je uskladišten.

Državni organi su, kako je dodala, dužni da građane obaveštavaju o svim informacijama od značaja za životnu sredinu, na šta ih obavezuju i zakoni, i odavno već ratifikovana Arhuska konvencija.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga