Marinika Tepić: Izlazim iz stranke, Bojan Kostreš: To je izolovan slučaj

Marinika Tepić podržava Jankovića, LSV još nije doneo odluku da li će Čanak biti kandidat ili će pružiti podršku Jankoviću

31. jan 2017

Generalni sekretar Lige Socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izjavio je danas da je izlazak Marinike Tepić iz te stranke „izolovan slučaj“, te da ne veruje da će slične stvari dešavati u velikoj meri.

„Mislim da je ovo izolovan potez i da se neće u velikoj meri prenositi dalje. U LSV ne postoji jedinstven stav o predsedničkim izborima, o tome se dubinski razmišlja, ali posle 27 godina spremni smo da se zalažemo samo za one stvari i one ljude u koje verujemo“, rekao je Kostreš za Radio-televiziju Vojvodine.

Poslanica LSV Marinika Tepić potvrdila je danas agenciji Beta da je istupila iz stranke zbog neslaganja sa predlogom pojedinih članova Predsedništva te partije da lider LSV-a Nenad Čanak bude kandidat za predsednika Srbije i dodala da je po pitanju Čankove kandidature ostala „u drastičnoj manjini“.

Posledica njenog izlaska iz stranke bi mogla da bude da LSV više neće moći da ima poslanički klub u Skupštini Srbije.

Kostreš je kazao da je dosadašnja praksa u ovakvim slučajevima bila da poslanici vraćaju mandate matičnoj stranci.

„Marinika Tepić je časna osoba, a nama se i ranije dešavalo da određene osobe odu iz stranke, ali da poslaničke mandate ostave matičnoj stranci. Ne bih spekulisao da li će se to desiti u slučaju Tepić“, rekao je Kostreš i dodao da je u planu da sa njom bude organizovan sastanak na kojem će biti razgovora o situaciji.

Kostreš je kazao da nije doneta odluka o tome da li će se Čanak kandidovati na predsedničkim izborima, jer stranka prvo želi da razgovara sa ostalim „demokratskim kandidatima“.

„Da bi smo podržali nekog predsedničkog kandidata moramo da znamo šta ti ljudi misle o Vojvodini, jer do sada nismo čuli ništa o toj temi. Svaki onaj ko ne priznaje Vojvodinu i njenu autonomiju ne može dobiti podršku“, kazao je Kostreš.

On je kazao da Srpska napredna stranka ne može da računa na podršku LSV-a za njihovog predsedničkog kandidata.

Dodao je da će LSV insistirati i na temi suočavanja sa prošlošću, kao i na kažnjavanju zločinaca.

Bivši predsednik Omladine LSV napustio stranku

Nekadašnji predsednik Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Mišković iz Zrenjanina saopštio je danas da napušta tu stranku jer je razočaran “načinom rada i funkcionisanja organizacije”, kao i zbog “autokratskog načina rukovodjenja i donošenja odluka”.

Mišković je u saopštenju za javnost naveo da stranku napušta i zbog “grubog kršenja demokratskih principa”, koji su praćeni “prekrajanjem izborne volje članstva”.

Dodao je da stranku napušta i zbog “nedoslednosti u poštovanju sopstvenih političkih principa i vrednosti”.

(Autonomija/Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga