Marinika Tepić: Fašizacija društva sve eksplicitnija kako se bliže izbori u Beogradu

"Proces se odvija uz neskrivenu javnu podršku Aleksandra Vučića i njegove Srpske napredne stranke"

15. jan 2018

Narodna poslanica Nove stranke Marinika Tepić uputila je danas otvoreno pismo u kome je pozvala nadležne državne organe da preduzmu „konkretne i nedvosmislene korake u suzbijanju dalje fašizacije našeg društva“.

Navodeći da je fašizacija uzela maha tokom 2017. godina a da je postala „sve eksplicitnija kako se bliže izbori za Grad Beograd“, funkcionerka Nove stranke je ocenila da se taj proces odvija „uz neskrivenu javnu podršku Aleksandra Vučića i njegove Srpske napredne stranke“.

Javna Vučićeva podrška Srpskoj desnici, njenom novoizabranom predsedniku Miši Vaciću, i odluci da izađe na izbore za Grad Beograd otvara i jedno potpuno novo pitanje na našoj političkoj sceni – legalizaciju i institucionalizaciju ekstremno-desničarskih i fašističkih organizacija, paraorganizacija i pojedinaca“, navela je Marinika Tepić.

Narodna poslanica Nove stranke ranije je podnela prijavu policiji zbog, kako je navela, organizovanih pretnji i poziva na ubistvo koje dobija od pojedinih desničarskih grupa.

Marinika Tepić je navela da je dobila pretnje putem serije tekstova na internet portalima i preko društvenih mreža nakon što je u skupštini postavila pitanje „šta fašista Džim Douson radi u Srbiji i u službenim prostorijama Palate Srbija i to sa Mišom Vacićem“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga