Marija Mali: Siniša mi se pohvalio da je organizovao rušenje u Savamali

"Siniša je imao zadatak da očisti taj prostor, jer je ispregovarao sa Arapima da tu izgradi ʼBeograd na vodiʼ.“

12. feb 2017

Bivša supruga gradonačelnika Beograda izjavila je da joj je Siniša Mali ispričao da je organizovao rušenje „nekih kolibica“ u Hercegovačkoj ulici u Savamali.

Dan nakon bespravnog rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici, Siniša Mali se pohvalio da je učestvovao u tome, kazala je za KRIK Marija Mali.

Objasnio je, kako ona tvrdi, da je morao da otkloni smetnje izgradnji projekta „Beograda na vodi“.

„Ja sam u to vreme bila u Crnoj Gori sa decom koja su bila na raspustu. Izbori su bili 24. aprila, on je odmah sutradan došao avionom. Ispričao je to kao najobičniji događaj. ’Imao sam problem, neki nisu hteli da se isele. Organizovao sam akciju raščišćavanja. Došli ljudi usred noći, malo tamo nešto polupali. Ništa strašno nisam uradio.’ To su bile, po njegovim rečima, neke barakice tamo, kolibice“, ispričala je Marija Mali za KRIK.

U tom trenutku, kako je navela, nije se očekivalo da će slučaj „kao bomba“ odjeknuti u medijima.

„Uopšte se nije pretpostavilo da iko može da primeti da se rušilo. Valjda dok je trajala izborna euforija, dok se narod radovao pobedi premijera, taj događaj je trebalo da padne u senku. Siniša je imao zadatak da očisti taj prostor, jer je ispregovarao sa Arapima da tu izgradi ʼBeograd na vodiʼ.“

Beograd, 11.05.2016. - Organizacija "Ne da(vi)mo Beograd" odrzala je protest "Maske su pale" zbog rusenja objekata u Savamali, danas ispred Skupstine grada Beograda. Uz vest Beta. (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)

Beograd, 11.05.2016. – Organizacija „Ne da(vi)mo Beograd“ održala je protest „Maske su pale“ zbog rušenja objekata u Savamali (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)

Marija Mali kaže da joj je Siniša rekao ime kompanije čijim se bagerima rušilo, ali taj detalj nije želela da iznese u javnost.

Privatni objekti u beogradskoj četvrti Savamala srušeni su bagerima u izbornoj noći prošle godine. Osobe pod fantomkama koje su učestvovale u rušenju lišavale su slobode građane koji su se tu zatekli.

Gradonačelnik je negirao učešće u ovim događajima, dok je premijer Aleksandar Vučić kao odgovorne označio najviše organe gradske vlasti u Beogradu, ali nije želeo da imenuje osobe koje su naložile i koordinisale rušenje.

KRIK je najavio da će celi intervju sa Marijom Mali objaviti sutra.

(Autonomija/KRIK)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga