Marić: Prvo zaštita od požara pa dozvola za rad kafanama

Ovaj zakon mediji su nazvali "Tamarin zakon", pošto ga je inicirao Branko Miladinović, otac Tamare Miladinović koja je poginula u požaru u diskoteci "Kontrast" u Novom Sadu, zajedno sa još petoro mladih

24. okt 2012

Načelnik sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je danas da se zakonska regulativa mora izmeniti, kako više ne bi bilo moguće registrovati ugostiteljske objekte a da prethodno ne ispunjavaju nikakve uslove iz oblasti zaštite od požara.

Marić je na tribini u Novom Sadu rekao da se izmenama zakona moraju regulisati i tehnički propisi kojima treba da se definišu mere zaštite od požara u ugostiteljskim objektima.

On je predstavio i Nacrt zakona o zaštiti od požara ugostiteljskih objekata i objekata javne namene i pozvao javnost da se uključi i da ponudi sugestije na nacrt.

Ovaj zakon mediji su nazvali „Tamarin zakon“, pošto ga je inicirao Branko Miladinović, otac Tamare Miladinović koja je poginula u požaru u diskoteci „Kontrast“ u Novom Sadu. U tom požaru 1. aprila ove godine poginulo je još pet mladih osoba.

Branko Miladinovcih je danas rekao da je ovaj zakon prekretnica u bezbednosti, jer se uvode nove regulative kao obavezujuće, vodi se računa o preventivi, a po prvi put se uvodi požarni spasilac i propisuju aparati i materijali koji se mogu koristiti u ugostiteljskim objektima.

(Autonomija)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga