Maribor zabranio Tompsonov koncert

Odluka lokalnih vlasti usledila je pošto su se protiv koncerta "kontroverznog hrvatskog pevača" izjasnila neka udruženja i stranke

17. maj 2017

Mariborske gradske vlasti saopštile su danas da su prihvatile preporuku policije da zabrane koncert hrvatskog pevača Marka Perkovića Tompsona u tom gradu.

Kako su preneli slovenački mediji, organizator koncerta Milan Trol rekao je da će se žaliti na takvu odluku u predvidjenom roku od tri dana i dodao da je prodato svih 1.200 karata za prvi Tompsonov nastup u Mariboru.

Odluka lokalnih vlasti usledila je pošto su se protiv koncerta „kontroverznog hrvatskog pevača“ izjasnila neka udruženja i stranke, a juče u izjavama za mariborsku Večer posredno i premijer Miro Cerar i predsednik parlamenta Milan Brglez iz Stranke modernog centra.

Kako prenosi Hina, oni su naveli da Perković i njegovi fanovi na koncertima šire netoleranciju i „govor mržnje“, na šta je preporukom o zabrani zbog „povećanog sigurnosnog rizika“ reagovala i policija“.

Slovenačka policija juče je saopštavajući preporuku o zabrani Tompsonovog koncerta navela da takvu odluku donosi zbog informacija koje ukazuju na „povećani bezbednosni rizik“ i „opasnosti da će koncert biti iskorišćen za krivična dela“.

Policija je precizirala da postoji „realna mogućnost“ da će na koncert doći pojedinci iz sredina gde su koncerti tog izvodjača bili zabranjeni, kao i da na koncert planiraju da dodju Tompsonove „radikalne pristalice“ iz Hrvatske, ali i njegovi protivnici.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga