Marginalci u BiH poslali poruku #možemo više

Više od 300 građana, mladih, žena, Roma, osoba s invaliditetom, povratnika pripadnika manjinama, poslalo je jasnu poruku – marginalizirane grupe mogu više i zaslužuju veća prava

18. maj 2017

Više od 300 građana, mladih, žena, Roma, osoba s invaliditetom, povratnika pripadnika manjinama, poslalo je danas sa događaja #MožemoViše – Celebrate human rights jasnu poruku – marginalizirane grupe mogu više i zaslužuju veća prava.

Događaj #MožemoViše – Celebrate human rights na kojem se kroz interaktivne i kreativne radionice i posebno osmišljene programe predstavilo više od 20 nevladinih organizacija i udruženja iz cijele BiH koja nastoje osigurati osnovna ljudska prava, jednakost i veću uključenost u društvo za građana Bosne i Hercegovine, organizovao je danas u Hotelu Holiday USAID-ov Program podrške marginaliziranim grupama (USAID/PPMG).

„Sretni smo da je USAID, zajedno sa svojim partnerskim organizacijama, omogućio ostvarivanje osnovnih ljudskih prava za više od 5.000 osoba koje žive na margini bh. društva. Drago nam je da smo uz saradnju sa institucijama vlasti i nevladinim organizacijama iz cijele BiH podržali programe koji će osigurati poštivanje osnovnih ljudskih prava, omogućiti uključivanje u društvo i učiniti ih ravnopravnim građanima i građankama.“ – istakao je direktor Misije USAID-a u BiH Peter Duffy.

Posjetioci su u okviru prezentacijskih prostora organizacija mogli više saznati o njihovom radu i aktivnostima, učestvovati u radionicama, interaktivnim aktivnostima ali i čuti pozitivne priče pojedinaca kojima su te organizacije uz podršku USAID/PPMG pružile priliku da žive život dostojan čovjeka.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Podešavanje
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga