Maraš: Čanak se igra vatrom

U Vojvodini vanparlamentarni URS opet pridikuje o decentralizaciji

16. avg 2012

Član Predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Slobodan Maraš optužio je danas predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenada Čanka da se “igra vatrom” izjavama o internacionalizaciji pitanja pokrajine.

“Čanak nudi scenario koji je mnogo puta viđen u proteklih 20 godina, da se zbog dnevno-političkih potreba internacionalizuje neko pitanje i stvaraju tenzije. Svi dobro znamo kako to završava”, naveo je Maraš u saopštenju za javnost.

Optužio je Čanka da pokreće to pitanje iz „cirkusantsko-marketinških razloga” i dodao da lider LSV prethodnoj Vladi Srbije ni jednom nije postavio pitanje zašto se ne donese Zakon o finansiranju nadležnosti Vojvodine.

„Pitanje Vojvodine ne postoji – ona je autonomna pokrajina u sastavu Srbije, sa jasnim nadležnostima, pravima i obavezama. To što Vojvodina nije iskoristila sva svoja prava nije pitanje za međunarodnu zajednicu, već za ‘profesionalne borce za decentralizaciju’”, ocenio je Maraš.

Dodao je da ga „čudi tišina” koja prati Čankove izjave, a koja dolazi od mnogih aktera na političkoj sceni Srbije, u prvom redu od aktuelne vojvođanske vlasti.

On je optužio Čanka i da nije pokrenuo proces decentralizacije Srbije dok je bio na čelu Nacionalnog saveta za decentralizaciju.

„Svi regioni u Srbiji treba da imaju jednake šanse, ali ni jedan region ne sme i ne treba da bude u poziciji da ga zastupaju političari koji iz marketinških razloga zagovaraju internacionalizaciju i veštački stvaraju tenzije”, poručio je Maraš.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga