Manu Čao na otvaranju izložbe povodom dana Roma

Povodom Svetskog dana Roma Studentski kulturni centar iz Novog Sada otvorio je izložbu “Budi drug/arica”, a gost iznenađenja bio je svetski poznati umetnik Manu Čao, koji je na gitari odsvirao pesmu “Život je tombola”

08. apr 2011

Povodom Svetskog dana Roma Studentski kulturni centar (SKC) iz Novog Sada otvorio je danas izložbu “Budi drug/arica”, a na otvaranju izložbe gost iznenađenja bio je svetski poznati umetnik Manu Čao (Ćao).
“Izložbu likovnih radova dece iz pet novosadskih osnovnih škola organizovali smo u cilju smanjenja predrasuda koje postoje prema drugim etničkim grupama, a posebno smo srećni što smo decu obradovali i omogućili im da upoznaju ovog velikog umetnika”, rekao je agenciji Beta predstavnik SKC Vladimir Kozbašić.
Kozbašić je dodao da je SKC ustanova koja je uvek otvorena za saradnju sa grupama koje za cilj imaju da na kreativan i inovativan način promovišu različitosti u najboljem svetlu.
Manu Čao se pridužio deci u izvođenju programa na otvaranju izložbe i sa njima je na gitari odsvirao pesmu “Život je tombola”.
Otvaranje izložbe posetilo je oko 200 dece iz novosadskih osnovnih škola, a nakon umetničkog programa upriličeno je druženje i upoznavanje.
Izložbu “Budi drug/arica” organizovao je Studentski kulturni centar u saradnji sa Romskim resursnim centrom Ekumenske humatirane organizacije iz Novog Sada.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga