MANS: Porodica Đukanović da objasni bogatstvo koje je svrstava na Forbsovu listu

Jedna od najaktivnijih nevladinih organizacija u Crnoj Gori u borbi protiv korupcije, komentarisala je procenu Forbsa

14. jan 2017

Crnogorska nevladina organizacija MANS pozvala je danas članove porodice doskorašnjeg premijera Mila Đukanovića da objasni bogatstvo koje tu porodicu svrstava na Forbsovu listu s procenom da iznosi 167 miliona dolara.

Jedna od najaktivnijih nevladinih organizacija u Crnoj Gori u borbi protiv korupcije, komentarisala je danas procenu Forbsa po kojoj je bogatstvo porodice bivšeg premijera i aktuelnog lidera vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića vredno 167 miliona dolara.

Prema navodima američkog magazina, bivši premijer Tajlanda, crnogorski državljanin Taksin Šinavatra, s bogatsvom od 1,61 milijarde dolara, najbogatiji je čovek u Cnoj Gori.

„Nemoguće je proveriti koliko su tačne informacije Forbsa o veličini bogatstva porodice Đukanović, jer osim onoga što nam je vidljivo kada su u pitanju kompanije i nekretnine ove porodice, javnost s razlogom sumnja da se ključno bogatstvo nalazi na računima inostranih banaka i ofšor kompanija“, kazao je podgoričkim Vijestima direktor MANS-ovog istraživačkog centra Dejan Milovac.

Po njegovim rečima, nije vest da je porodica Đukanović bogata, već da neko od njenih članova pokuša da to bogatstvo objasni.

MANS je u protekloj deceniji zbog sumnje u konflikt interesa tužilaštvu dostavio brojne krivične prijave koje su se ticale porodice Đukanović.

Đukanović je ranije na slična pitanja o bogatstvu njegove porodice i pojedinaca u Crnoj Gori uglavnom odbacivao takve navode.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga