Manifestacija u Andrićgradu koštala 100.000 evra

"Nije dobro to što nema novca za građane ugrožene u majskim poplavama u RS, ali ima za SNSD-ove manifestacije"

01. jul 2014

Zvanično otvaranje Andrićgrada 28. juna, kada je u Republici Srpskoj održana i centralna manifestacija obeležavanja 100 godina od početka Prvog svetskog rata, koštalo je 200.000 maraka (oko 100.000 evra) i taj novac izdvojen je iz Službe predsednika RS Milorada Dodika.

Ministar prosvete i kulture RS Goran Mutabdžija rekao je da je novac na račun tog ministarstva „prebacio“ predsednik RS, kako bi Ministarstvo platilo troškove zvaničnog otvaranja Andrićgrada i obeležavanja Sarajevskog atentata.

Informaciju o tome koliko je građane i porezne obveznike RS koštala manifestacija održana 28. juna u Andrićgradu danas je na sednici parlamenta zatražio poslanik Srpske demokratske stranke (SDS) iz Višegrada Mirko Kojić.

On je rekao da načelnik Višegrada, koji je iz SDS-a, nije bio konsultovan ni oko čega niti uključen u organizovanje manifestacije u Andrićgradu.

Kojić je ocenio da je manifestacija u Andrićgradu iskorištena za stranačku promociju vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), dodavši da su članovi te stranke dovezeni autobusima sa zastavama partije i drugim stranačkim obeležjima.

On je kazao da nije dobro to što nema novca za građane ugrožene u majskim poplavama u RS, ali da ima za SNSD-ove manifestacije.

Ministar Mutabdžija naveo je da je razgovarano s lokalnim vlastima, ocenivši da su dešavanja u Andrićgradu „veliki kulturološki iskorak“ o kojem mnogi govore, te da je RS „poslala jednu lepu poruku u svet“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga