Mališić: Opozicija da pravi plan za danas, pre nego za Dan D 

"Opozicija se bavi nekim kvotama šta će biti kada dođu na vlast, a nalaze se oko cenzusa ili ispod cenzusa"

04. maja 2018

Opozicija se bavi nekim kvotama šta će biti kada dođu na vlast, kao da ne razumeju da pre toga moraju da pobede na izborima ili da dobiju značajniji rezultat. Pre nego što naprave plan za Dan D, mislim da bi bilo bolje da naprave plan za sutra ili za danas, ocenila je novinarka NIN-a Vesna Mališić gostujući u Novom danu Televizije N1.

Govoreći o istraživanju koje je videla, prema kome bi, kada bi se danas održavali izbori, SNS imao 58 odsto, a jedino bi SPS još prešao cenzus, Mališić je rekla da ako vlast naspram sebe nema jaku opoziciju i kritičku javnost, to je jako loše za društvo.

„Tim procentom se pametna vlast ne bi hvalila“, kaže ona.

Govoreći o opoziciji, kaže da se opozicija bavi nekim kvotama šta će biti kada dođu na vlast, a nalaze se oko cenzusa ili ispod cenzusa.

„Kao da ne razumeju da pre toga moraju da pobede na izborima ili da dobiju značajniji rezultat. Kako rasture neku koaliciju, tako im padne rejting, a i dalje to rade. Pre nego što naprave plan za Dan D, mislim da bi bilo bolje da naprave plan za sutra ili za danas“, kaže Vesna Mališić.

Komentarišući da se građanima, očigledno, dopada šta SNS radi u Beogradu, sudeći prema rezultatu na izborima, Mališić kaže da su to oni koji su izašli, a da ima mnogo onih koji nisu.

„Oni čekaju da se neka opozicija opameti, da se pojave neki ljudi kojima neće biti važno ko će biti prvi na listi, ko će imati koliko funkcija. Siniša Mali je nosio broj 1 na maratonu u trenutku kada Beogradu preti opasnost da izgubi maraton zbog dugova u gradu“, kaže ona, dodajući da su se tih dana hvalili kako je grad fenomenalno uspešan.

Mališić se pita šta je sa raznim projektima, hipodromom, betoniranjem grada…

„Iz Fontane di Trevi se svakog dana izvuče više od tri hiljade evra, a mi toj našoj diki na Slaviji ne možemo da priđemo. Grad se pretvara u kocke, samo te kocke ispadaju, u Rajićevoj ispadaju, u Knez Mihailovoj, na Slaviji, kod Hrama…“, kaže ona.

Kaže da je sistem da se sve poploča nerazumevanje suštine grada, jer „da bi grad bio grad, on mora da bude blizak ljudima“.

„Kao Cvetni trg, koji se zove tako, a ima dva staklena boksa u kojima i veštačko cveće klone. Napravili su čudan spoj ideja, koje su videli negde po svetu, a udaljili ga od toga šta su potrebe građana“, kaže ona.

Ističe da imaju koga da pitaju, ako hoće, ali da je to „arogancija vlasti, da misle da maketama mogu praviti rejtinge“.

Govoreći o odnosima sa Hrvatskom, Mališić smatra da je to što političari rade „opasno za život“.

„Imamo katastrofalne padove u odnosima sa Hrvatskom. Ovaj je još strašniji, čini mi se. To što političari rade je toliko opasno za obične ljude koji žive, ne samo za Srbe u Hrvatskoj i Hrvate u Srbiji, nego za opštu atmosferu. Sigurno o tome ne razmišljaju“, ocenila je Mališić.

Dodala je da je sigurno da političari imaju svoje razloge zašto proizvode krize, kao i da znamo da „kada se neki problem naduvava, to znači da nešto treba da se sakrije“.

„Mislim da nailazi neki teži period po pitanju rešavanja Kosova, obećani su neki datumi, koji nisu ispunjeni, trebalo je ZSO da se formira. Ceo taj neprijatan ishod trebalo bi pokriti nekim drugim tenzijama, ali možete ga pokriti čime god hoćete, to se mora rešiti. Mislim da vlast kalkuliše kako da je to ne košta previše“, kaže ona.

(Autonomija/N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga