Malinari odustali od dolaska u Beograd

Malinari na sinoćnjem sastanku sa državnim sekretarom Ministarstva poljoprivrede Srbije Ljubišom Dimitrijevićem, održanom u Požegi, nisu uspeli da se dogovore o rešenju problema.

03. avg 2011

Više od 1.000 malinara iz zapadne Srbije i dalje protestuje kod Arilja, izjavio je predsednik Udruženja proizvođača maline „Vilamet“ Dragan Bogdanović. On je kazao da malinari neće odustati od zahteva za povećanje otkupne cene na nivo prošlogodišnje, ali da su za sada odustali od dolaska u Beograd, jer im policija to ne dozvoljava.

„Proizvođači malina ne žele nasilno da ostvare taj cilj i da dođe do nekih novih incidenata. Čekaćemo ovde dok se ne nađe neko rešenje. Mi smo na vreme najavili naš miran protest i ne blokiramo nikakve puteve, nas samo blokira policija i ne dozvoljava nam odlazak u Beograd“, kazao je Bogdanović. On je dodao da malinari na sinoćnjem sastanku sa državnim sekretarom Ministarstva poljoprivrede Srbije Ljubišom Dimitrijevićem, održanom u Požegi, nisu uspeli da se dogovore o rešenju problema.

Prema njegovim rečima, malinari nisu želeli da razgovaraju o eventualnoj ponudi koju je predstavnik Ministarstva poljoprivrede naveo kao moguće rešenje, a to je da proizvođači dobiju 55 odsto od cene maline koja se ostvari na tržištu, a 45 odsto da ide hladnjačama“.

„O tome uopšte nismo hteli da razgovaramo, jer to nema nikakvog smisla. Mi samo želimo da otkupna cena kilograma maline, koja je ove godine dobrog kvaliteta, bude kao što je bila i 2010. godine, a ne od 70 do 90 dinara“, kazao je Bogdanović.

Predstavnici Udruženja malinara „Vilamet“ tražili su da u rešavanju problema učestvuju i premijer Mirko Cvetković i ministar poljoprivrede Dušan Petrović sa kojima traže sastanak narednih dana u Arilju, Požegi ili Užicu.

(agencije)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga