Mali preduzetnici protestovali ispred Skupštine Srbije zbog kovid krize

"Pod hitno da vlada donese mere koje će pomoći najugroženijim sektorima, kao što je turistički"

06. feb 2021

Nekoliko desetina malih preduzetnika protestovalo je danas ispred Skupštine Srbije i od nadležnih zatražilo da donesu nove mere podrške preduzetnicima koji su pogođeni pandemijom kovid-19, jer one koje su usvojene do sada nisu dovoljne za opstanak.

Oni traže otpis, a ne reprogram poreza i doprinosa, ukidanje novih parafiskalnih nameta, trajno smanjenje poreza i doprinosa na male zarade na maksimalno 10 odsto sa sadašnjih 60 odsto – da svako ima najmanje 45.000 u odnosu na sadašnjih 32.000 dinara minimalca, pravedan, progresivan i transparentan poreski sistem i nadoknadu troškova onima koji su potpuno onemogućeni da rade i prestanak represije.

U udruženju „Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije“ poručuju da su mere donete usled pandemije kovida-19 privredu bacile na kolena, s obzirom na to da je već bila poljuljana visokim nametima.

Dragan Subotić iz Turističke asocijacije Srbije je poručio da u periodu pandemije većina nije prihodovala ili njihovi prihodi nisu bili zadovoljavajući, zbog čega nisu mogli da izdvoje za namete. Dosadašnje mere su bile usmerene na očuvanje radnih mesta, a ne privrede.

„Pod hitno tražimo da kao u najuređenijim zemljama vlada donese odgovarajući set mera koji će pomoći najugroženijim sektorima, kao što je turistički“, rekao je Subotić.

(N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Tradicionalno i moderno
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga