Malezija erlajns otpušta 6.000 zaposlenih

Kompanija će istovremeno potpuno biti stavljena pod kontrolu vlade

30. avg 2014

Avio kompanija Malezija erlajns otpustiće 6.000 radnika u sklopu reorganizacije čiji cilj je da se finansijski oporavi kompanija posle dve tragedije njenih aviona, javilo su mediji u petak.

Malezijska avio kompanija time će broj zaposlenih od 20.000 smanjiti za 30 odsto.

Kompanija će istovremeno potpuno biti stavljena pod kontrolu vlade. Državna investiciona kompanija koja poseduje 69 odsto Malezija erlanjnsa planira da postane stopostotni vlasnik tog avio prevoznika.

U martu je jedan avion te avio kompanije, koji je saobraćao na ruti Kuala Lumpur-Peking, nestao sa 227 putnika i 12 članova posade, i do danas nije pronađen. Prošlog meseca, drugi avion kompanije sa 298 putnika i članova posade srušio se u istočnoj Ukrajini, pošto je oboren raketom, kako se sumnja, proruskih pobunjenika.

To je uticalo da se drastično smanji broj putnika u avionima malezijske kompanije.

Da bi se izvukla iz problema, ta avio kompanija nudi i ogromne popuste, pa se tako povratna karta za let između Kuala Lumpura i Pekinga sada može kupiti za 238 dolara, dok drugi avio prevoznici istu kartu prodaju za više od 500 dolara.

No, uprkos tome, kako su objavili neki turistički sajtovi, na nekim letovima Malezija erlajnsa gotovo ni da nema putnika.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga