Malenković: Tražićemo izmenu procedure za nabavku opreme za bolesnike

Nijedan propis i procedura ne mogu da budu pretnja zdravlju građana

30. juna 2015

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nebojša Malenković najavio je danas da će ta institucija uputiti inicijativu za izmenu procedure nabavke kapitalne opreme za onkološke bolesnike.

Malenković je nakon otvaranja ponuda za nabavku radiološke opreme za Kamenicu 2 poručio da nijedan propis i procedura ne mogu da budu pretnja zdravlju građana u situaciji kada kardiovaskularne i onkološke bolesti imaju razmere epidemije i vanrednog stanja.

„Jasno je da se mora stati na put trgovačkom lobiju koji svoje interese stavlja iznad zdravlja ljudi“, dodao je direktor Uprave za kapitalna ulaganja.

On je istakao i da su danas, nakon 365 dana od pokretanja postupka javne nabavke linearnih akceleratora sa pratećom radiološkom opremom, šest zaustavljanja i devet zahteva za zaštitu prava ponuđača, i nakon što je Republička komisija za zaštitu prava  u postupcima javnih nabavki pet puta potvrdila da je Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine sprovodila postupak u skladu sa zakonom, danas otvorene blagovremeno pristigle ponude za  nabavku radiološke opreme za Kamenicu 2.

Malenković je objasnio da je Komisija za sprovođenje postupka javne nabavke  otvorila danas osam blagovremeno pristiglih ponuda.

Direktor uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine je nakon otvaranja ponuda istakao da će Komisija u najkraćem zakonskom roku doneti odluku o izabranom ponuđaču, kako bi postupak priveli kraju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga