Malenković: Opština Bečej koči završetak projekta Hertelendi

Uprava za kapitalna ulaganja obezbedila sredstva za završetak projekta dvorca

16. mar 2016

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nebojša Malenković optužio je danas lokalnu vlast u Novom Bečeju da opstruiše završetak obnove dvorca Hertelendi namenjenog za smeštaj dece sa smetnjama u razvoju.

Malenković je u saopštenju za javnost naveo da je Uprava za kapitalna ulaganja obezbedila sredstva za završetak projekta dvorca Hertelendi, ali da taj projekat do sada nije završen zbog „opstrukcije lokalnih novobečejskih vlasti“.

Objasnio je da se konzorcijum, koji je nosilac projekta u izgradnji, obratio zahtevom da se radovi nastave, dostave bankarske garancije, ali opština Novi Bečej koja je investitor, to nije prihvatila.

Potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoj Vrebalov optužio je krajem prošle sedmice opštinsku vlast u Novom Bečeju i Srpsku naprednu stranku za opstrukciju obnove dvorca Hertelendi.

Prethodno je novosadski Radio 021 preneo da je Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu podiglo optužnicu protiv Vrebalova, kao bivšeg predsednika opštine Novi Bečej i još tri osobe zbog nezakonitog raspolaganja i prisvajanja novca namenjenog za adaptaciju tog dvorca.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga