Malenković: Od Vojvodine 27 miliona za pozorište, republika ne ispunjava obaveze

Pokrajina do danas za zgradu pozorišta u Subotici izdvojila ukupno 367 miliona dinara.

20. apr 2016

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nebojša Malenković izjavio je danas u Subotici da je pokrajina dodelila 27 miliona dinara za šestu fazu nastavka rekonstrukcije i izgradnje zgrade Narodnog pozorišta u Subotici i optužio republičku vlast da ne ispunjava svoje obaveze.

“Republička administracija ništa nije učinila da bi se ovde osetio doprinos republičke vlade. Žao mi je što te napore čini samo Pokrajinska vlada. Pozivam republičku vladu da ispune svoju obavezu i izdvoji odgovarajuća sredstva zgradu Narodnog pozorišta“, rekao je Malenković prilikom obilaska radova na rekonstrukciji, adaptaciji i izgradnji zgrade pozorišta u Subotici.

On je kazao da je pokrajina do danas za zgradu pozorišta izdvojila ukupno 367 miliona dinara.

“Samo zajedno možemo u narednim godinama da završimo ovaj objekat. Pozivam republičku vladu da se urazumi, kako bi građani i glumci imali priliku da uživaju u ovom pozorištu i da shvati da je pitanje rekonstrukcije ovog zdanja pitanje očuvanja kulture i vojvođanskog identiteta“, rekao je Malenković.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai rekao da će do kraja godine biti završena i šesta faza izgradnje Narodnog pozorišta, koja podrazumeva spoljašnje uređenje novog dela zgrade i zaštitu objekta od spoljnih uticaja.

On je dodao i da je u periodu od 2014. do 2016. godine republika za pozorište opredelila 90 miliona dinara, a grad oko 50 miliona dinara.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga