Malenković: Brzi put Novi Sad-Ruma ima nemerljiv značaj

Javna nabavka za izradu idejnog projekta brze saobraćajnice Novi Sad-Ruma objavljena je danas na Portalu javnih nabavki

20. jula 2015

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nebojša Malenković izrazio je danas zadovoljstvo zbog objavljivanja javnog poziva za izradu idejnog brojekta brzog puta Novi Sad-Ruma i ocenio da je značaj tog projekta “nemerljiv”, u ekološkom, turističkom i razvojnom pogledu.

„Neopravdano dugo smo čekali da počnemo sa realizacijom izgradnje brze saobraćajnice Novi Sad – Ruma. Danas činimo prvi veliki korak u realizaciji projekta koji će da rasteriti saobraćaj u Novom Sadu, ali i da omogući bolje spajanje Srema i Mačve sa Banatom”, naveo je Malenkovć u saopštenju za javnost.

Dodao je da su uslovi koji su navedeni u konkursnoj dokumentaciji takvi da omogućavaju i domaćoj građevinskoj operativi da učestvuju u projektu, pošto je želja da se sa angažovanjem domaćih firmi smanji nezaposlenost, ali i poboljša konkurentnost domaćih preduzeća.

Javna nabavka za izradu idejnog projekta brze saobraćajnice Novi Sad-Ruma objavljena je danas na Portalu javnih nabavki, a očekuje se da javno otvaranje ponuda bude održano u ponedeljak, 19. avgusta, u prostorijama Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Javna nabavka za izradu idejnog projekta za tri deonice, ukupne dužine 37,18 kilometara, oblikovana je u tri partije, a ukupna vrednost javne nabavke je 153,8 miliona dinara.

U skladu sa ugovorom o prenosu sredstava za finansiranje izrade projektne dokumentacije potpisanog između Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Vojvodina je obezbedila 76,8 miliona dinara za realizaciju projekta, a u republičkom budžetu je obezbeđeno 77 miliona dinara.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga