Makanova: Potrebno ozbiljno angažovanje oko medijskih zakona

Pokrajinska sekretarka za informacije Ana Tomanova Makanova izjavila je danas da je potrebno ozbiljno angažovanje n…

03. okt 2008

Pokrajinska sekretarka za informacije Ana Tomanova Makanova izjavila je danas da je potrebno ozbiljno angažovanje na izmenama i dopunama zakona koji regulišu medijsku sferu. Otvarajući seminar „Alternativni prihodi stanica“ u Novom Sadu ona je rekla da će se Pokrajinski sekretarijat za informacije uvek zalagati za dobre zakone i njihovu primenu.
„Tranzicija je teška i u medijskoj oblasti. Stoga je potrebno iskorisiti trogodišnja iskustva i sagledati nedostatke“, rekla je ona.
Prema njenim rečima, sledeće godine Sekretarijat će putem javnih konkursa potruditi da pomogne medijima da prezentuju kvalitetnije medijske sadržaje. On je rekla da postoji i potreba za kvalitetnijom kadrovskom politikom u medijima, koju neko mora ozbiljno da rešava, a evidentni su i problemi sa stručnim kadrovima, profesionalcima, koje je potrebno rešavati sistematski. „Pomoć medijima ogledaće se i kroz sufinansiranje zapošljavanja pripravnika. Svršenim studentima žurnalistike pomoći ćemo da nađu zaposlenje u medijima, kako bi dobili šansu i omogućili da ostanu u zemlji i razvijaju naš medijski prostor“, rekla je Ana Tomanova Makanova.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga