Majstor i Margarita na sceni Novosadskog pozorišta

U predstavi pratimo dve paralelne priče: prva se bavi sudbinom pisca Majstora i njegovog romana a druga se bavi samim sadržajem Majstorovog romana.

26. dec 2010

Novosadsko pozorište (Ujvideki szinhaz) premijerno će u sredu izvesti predstavu „Majstor i Margarita”, koju je po romanu Mihaila Bulgakova režirao Šandor Laslo.

U predstavi pratimo dve paralelne priče: prva se bavi sudbinom pisca Majstora i njegovog romana a druga se bavi samim sadržajem Majstorovog romana, navodi se u pratećem materijalu uz predstavu. Majstora igra Ervin Palfi, glumac Narodnog pozorišta iz Subotice, Volanda, tajanstvenog profosora crne magije, igra Aron Balaž a Margareta je Agota Silađi.

Roman je dramatizovala Kata Đarmati a u predstavi igra glumačka ekipa Novosadskog pozorišta, pojačana gostima iz Subotice i iz Temišvara. Karte za premijeru su rasprodane, a slobodnih mesta ima još za pretpremijeru, u utorak.

Na sceni „Pera Dobrinović” Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada u utorak će gostovati Narodno pozorište iz Sombora, sa predstavom „Ženidba” Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, u režiji Ane Đorđević.

„Ženidba” Ane Đorđević smeštena je u moderno doba, u epohu koja je sublimat 20. i 21. veka, a komad se bavi pitanjem sklapanja braka na formalan načn, koji ne podrazumeva nikakve emocije i bliskost među ljudima, navodi se u pratećem materijalu uz predstavu.

Predstava je dobila pet nagrada na festivalu Vršačka pozorišna jesen 2010.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga