Majka novinara Cvetkovića: Stefan još uvek nije došao kući

"Ne znam ni gde više da idem, niko nas ni o čemu ne obaveštava”

16. juna 2018

Majka novinara Stefana Cvetkovića izjavila je danas da on još uvek nije došao kući u Belu Crkvu i da se od sinoć nije čula s njim.

Ona je ranije danas rekla da joj se sin javio sinoć i rekao da je dobro i dodala da pretpostavlja da je otišao da se vidi sa svojim sinom, koji studira u Beogradu.

“Ali, od sinoć ništa. Gledamo televiziju, pratimo vesti… Ne znam ni gde više da idem, niko nas ni o čemu ne obaveštava”, kazala je Cvetkovićeva majka za Autonomiju.

Stefan Cvetković živi u Beloj Crkvi sa roditeljima. Njegov mobilni telefon i dalje nije dostupan, a ne odgovara ni na poruke preko društvenih mreža.

Tužilac iz Osnovnog javnog tužilaštva iz Vršca Tihomir Knežević izjavio je da je novinar Stefan Cvetković sinoć završio davanje izjave “u svojstvu građanina” u Upravi kriminalističke policije u Beogradu.

“Stefan Cvetković je dao izjavu u svojstvu građanina, koja se može smatrati prijavom za protivpravno lišenje slobode. U tom pravcu nije mu bio potreban advokat. Za sada nije ni osumnjičen ni ništa slično, nego se tretira kao oštećen. Dakle, procedura sa državnim organima je završena. Detalje ćemo kasnije saopštiti”, rekao je Knežević sinoć agenciji Beta.

Dodao je da će zapisnik o davanju izjave, kao i svi ostali dokazi biti dostavljeni tužilaštvu od strane Policijske uprave.

Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu rukovodi pretkrivičnim postupkom u slučaju Stefana Cvetkovića, čiji je nestanak bio prijavljen u sredu kasno uveče.

On je, prema navodima predstavnika vlasti, pronađen juče u ranim popodnevnim satima u rejonu Bele Crkve.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga