Maja Sedlarević: Svim istopolnim partnerima omogućiti da imaju decu

"Apriori podrška sa jedne strane i pogrde sa druge su neumesne, zlonamerne i licemerne"

21. feb 2019

Način na koji je partnerka premijerke Srbije Ane Brnabić postala roditelj trebalo bi da zakonski bude omogućen svakoj poslovno sposobnoj osobi u zemlji koja to želi, ocenila je danas članica Glavnog odbora Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Maja Sedlarević.

Ona je navela da je potrebno izmeniti Porodični zakon Srbije, Zakon o biomedicinski potpomognutoj oplodnji, kao i doneti zakon kojim bi se regulisao status istopolnih zajednica u državi, kako bi to bilo omogućeno svim građanima.

„Premijerka Brnabić ima najveću odgovornost i šansu da to učini. Pravi je momenat za to. Samo na taj način pokazala bi se stvarna borba za pravo istopolnih partnera na bračnu i vanbračnu zajednicu i za pravo da istopolni parovi imaju decu„, ocenila je Sedlarević.

Poručila je da jednako važno izmenama zakona omogućiti i da sve žene koje nemaju partnera mogu da imaju decu ukoliko to žele.

„Ovako, apriori podrška sa jedne strane i pogrde sa druge jednako su neprikladne, neumesne, zlonamerne i licemerne“, ocenila je Sedlarević i osudila, kako je navela, „mizogine, homofobične, vulgarne i prostačke komentare“ koji se o ovoj temi pojavili u javnosti.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga